Friday, 30 December 2011

ALL IS WELL,,,,

aslamualaikum dan salam satu malaysia,,:) hihi
ok ok entry aq kali ni ialah ALL IS WELL,,eh macam kenal jew ayat ni,,ny mesti curi kt 3 idiots kan,,ha!betol lah tu,betol3..ok sebenarnye perkataan purple yang kt atas tu tak adalah kene mengene sangat dengan cerita yang aku nak citer ny,,yang aq nk citer ny pn ,,entah lah,, aku pun x tao knape nak citer pasal ny,,tiba tiba pulak teringat nak citer,hehehe bnyk btol aq punye "citer",,

ok straight to the point lah ea,,tadi petang masa aku nak angkat kain,,tiba-tiba pulak teringat kat sorang makcik ny,,haish! beruntung betul makcik tu,,bukan senang aku nak ingat-ingat dekat org ny,,time aq tgh angkat kain pulak tu,,hehe 
urm,,disebabkan makcik tu lah aku timbul idea nak share cerita ny,,ok sebelom tu nak warning dulu! wahai makcik makcik sekalian jangan lah anda terasa dengan apa yg saya tulis ny,,
ok dah,,HORMAT!!! perkataan ni lah yang aku nak tekan kan ,,kenapa??? kenapa kita perlu ada sikap hormat ye??kenapa? kenapa ha??kadang-kadang aku tertanya-tanya,,apa beza "menghormati" dan "dihormati"? mana satu yang lebih bagus,,,kite hormat orang atau orang hormat kita,"muda hormat tua"atau "tua hormat muda",,pening kan..
orang selalu ingat orang muda yang sepatut nyew kene hormat dkat orang tua,,tidak!!tidak sama sekali!! aku tak setuju betul bila ada orang yang cakap mcam tu,,
kow pikir kow siapa nak cakap macam tu??kor tu reti hormat orang ke??kow pernah fikir tak perasaan orang yang tak pernah dihormati???kou nak orang hormat kau jew,,kolot betol fikiran kow wahai manusia,,(emosi),,
bila kita hormat dekat seseorang,,sudah semesti nyew kita ingin orang tersebut menghormati kita balik kan,tapi apa perasaan kita bila kehormatan yang selama ni kita bagi tak pernah pun dibalas,,agak-agak macam mnew ye sakit nye?? ish rasa macam nak penampar pun ada tapi,,,,dia tu bukan nyew muda,,,ha!! tengok!!masih ada jugak perasaan hormat aku ny,,tapi dia??prnah tak fikit nak hormat dekat orang??makin kow maki kow ejek adalh kan,,,aku tau, tak semua orang macam tu,,tapi disebabkan sedikit orang macam tu lah yang menyebabkan banyak kehilangan sikap "HORMAT"dikalangan kita,,kita sedar akan kepentingan tu,,tapi kadang-kadang kita sendiri tak sedar dan tak tao mana sikap hormat kita,,kita juga melakukan kesilapan,,

cukup sekali saja kita kurang ajar atau pun hilang hormat dekat orang,,sampai bila-bila pun orang tu akan ingat dan menjaja cerita pasal kita dekat orang lain,,tapi bila kita melakukan beribu-ribu kebaikan dekat orang ,,kenapa sedikit pun orang tu x perasan,,malah makin mencari-cari kesalahan kita,,begitu lah tanda hilangnyew rasa hormat,,

macam tu lah manusia zaman sekarang,,kita tak boleh nak menutup mulut orang,,jadi,,biarkan dan bersabar jew lah,,dan kita tak boleh mengubah sikap orang sesuka hati,,moga orang-orang sebegitu cepat sedar dengan kesalahan nye,,
aku maafkan makcik tu,,dan aku doakan biarlah dia terima pengajaran dengan apa yang selama ni dia dah lakukan,,

kesimpulannyew,,sikap hormat tu sememang nye wajib ada pada setiap orang,,dengan itu,,tak adalah lah lagi pertanyaan sama ada "menghormati atau dihormati yang lebih baik"??
dan kepada orang yang masih tak hormat-hormat tu,,biarlah diorang dengan dunia diorang x payah lah kita nak hilang kan rasa hormat kita semata-mata untuk diorang,,malah kita patut lebih hormat lagi pada diorang lebih-lebih lagi kalau diorang tu "orang tua".nak tunggu saat-saat akhir nanti kot baru nak insaf,,hehe:)

tak apa,,ALL IS WELL,,,

4 comments:

  1. poyo jerkkkk......haha! just one i can say...we need respect each other...both young and old..and usually young people must respect old people right???MUST OK! its not just advice but must be practice in our life..even its not easy..but try to do..then i'm sure more people will respect us...one day maybe...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok,,we must respect each other,,haha

      Delete
  2. okey,, hormat. baik boss! hahaha.
    btw,, i'm here and follow ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks,,dah lmew bru nk blas,,haha sory

      Delete

hye ! welcome to my official blog ! i'm zati . i'm 16 and stay in johor bahru . don't forget to follow me and i will follow you back for sure :D