Friday, 27 January 2012

peghulu segala hari,,:)

bismillahhirrohmanirrahim...
(dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang)

asalamualaikum,,
yeah!hari ni hari jumaat,,haha aku tak tahu kenapa aku happy sangat hari ny,,tapi bgoslh kn,,
hurm,,ok actually aku bosan pun ada jugak,,dari pagi just online memanjang,,tak tahu nak buat apa padahal kejer skolah punyew lah melambak,,dari tadi manggil2 aku,, haha "sabar yew"!
online punye online,,baru aku perasan ada cerita naluri,,(kalau x silap lah tjok nyew) tv3..wah! sedih gler siak..tajuk memang dah gempak,,"BADUT JADI JUTAWAN"ok aku tabik badut tu,,sebab baik sesangat,,
entah ada kew tak orang macam tu kat realiti,,ada kot,,aku lah tu,,haha!!
ok,,memang ada pengajaran cerita tu,,hurm,,lumrah kehidupan,,semua orang merasai bagaimana berada di atas dan bagaimana hidup berada di bawah,,tipu kalau tak pernah,, hidup ny,,bila kita baik dengan orang,orang akn baik dengan kita ,,tapi tak salah kalau kita berbaik dengan orang yang jahat dengan kita,,
so,,pandai-pandai hidup lah,,,

ok dah habis cerita tu aku off tv,,bila bukak balik,,wah ada ALKULIAH,,hehe bogoslah hari2 jumaat ny,,tgok,,yang baik2 kan3,,hee : D tapi sayang..mase aku bukak cerita tu dah separuh jalan,,
x pewlah,,try tengok tajok,,best3! SIKOLOGI SYAITAN.. memang dahsyat lah setan-setan zaman sekarang ny,,haha punyewlah khusyuk aku tengok,,tiba2 terpikir pulak pasal nk buat entry,,ha!!tu yang buat ny,,
#hari jumaat cari pahala buat dakwah,,hehe

ok antara dakwah-dakwah nye,,(aku nak share) tapi ny jewlah yang aku dapat:

NAK MENGATASI DARI SIKOLOGI IBLIS....
1. berzikir tak kira tempat,,
    cara yang sangat2 senang,,kerana ia tidak memerlukan kiblat dan tidak memerlukan wuduk,,bila2 masa kita
    boleh buat kan..
2.WUDUK
   kerana wuduk adalah senjata orang yang beriman,,
INGAT! SYAITAN MAMPU MENCEROBOHI KITA DALAM WAKTU KITA LALAI..

sedikit info!!
-syaitan boleh menangis dan juga ketawa..
 1. syaitan akan menangis apabila melihat manusia sujud kepada hambanya..
 2.syaitan akan ketawa apabila melihat manusia yang bersangap tanpa menutup mulut nyew,,
ALLAH SUKA KEPADA ORANG YANG BERSIN TETAPI ALLAH TIDAK SUKA KEPADA YANG BERSANGAP(tanpa menutup mulut mungkin..)




ok,,itu jew yang aku nak membebel,,
aku share dakwah ny,,bukan untuk menunjuk,,tapi untuk ingatkan diri aku jugakk,,
nobody perfect kan,, 
ikhlas dari ZATI LALOLA ,,


#senyum sikit...:D yeah!! bye,,


6 comments:

  1. thanks ats info nya ^_^
    cutenye blog dy mcm orgnye...
    Blogwalking <3

    ReplyDelete
  2. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip,tuto n cerita blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow..lg 1 pakjoe nk bg tau dekat tuan blog mai terjah sini http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/01/orang-kata-janganjangan-le-x-dengar-ke.html

    ReplyDelete

hye ! welcome to my official blog ! i'm zati . i'm 16 and stay in johor bahru . don't forget to follow me and i will follow you back for sure :D